Rusija

Ruska vojska porazila odred privatne američke vojne kompanije "Forvard"

Poražene su i brojne brigade Oružanih snaga Ukrajine, kao i jedinica ukrajinskih snaga za specijalne operacije, rekao je komandant jedne od jedinica specijalnih snaga "Ahmat"
Ruska vojska porazila odred privatne američke vojne kompanije "Forvard"www.globallookpress.com © Belkin Alexey/news.ru

Ruske snage porazile su kod Sudže brojne brigade Oružanih snaga Ukrajine, jedinicu ukrajinskih snaga za specijalne operacije i odred američke vojne kompanije "Forvard", rekao je komandant jedne od jedinica specijalnih snaga "Ahmat", sa pozivnim znakom "Aid".

"Izgubili su nekoliko hiljada ljudi, nekoliko stotina jedinica tehnike. Gubici su ogromni, ali i dalje samo pristižu. Već smo im naneli velike gubitke, uništili veći deo 61, 80. i 82. brigade. Prebacili su i 95. brigadu - mi smo je uništili", kazao je komandant za RIA Novosti.

Nakon toga su Oružane snage Ukrajine, kako navodi "Aid", prebacile u Kursku oblast 92. Jurišnu brigadu, 106. Brigadu terorijalne odbrane, novi bataljon 80. brigade i niz drugih jedinica.

Kako je dodao, trenutno se prebacuje 72. brigada iz Ugljedara i 47. mehanizovana brigada.

Prema njegovim rečima, snage za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine takođe su raspoređene u oblast Sudže, kao i da su stigle dodatne snage vojne kompanije.

"Privatna vojna kompanija 'Forvard' nije neka strana legija koju čine Gruzini i Poljaci. To su posebno obučeni obučeni profesionalni vojnici", objasnio je "Aid".

Prema rečima komandanta, pristigle snage su takođe pretrpele značajne gubitke.

image