Rusija

Ruska vojska oslobodila Georgijevku, u Kurskoj oblasti uništeno šest ukrajinskih tenkova

Ruska garda je saopštila da je u Kurskoj oblasti uništeno šest tenkova, više od 10 borbenih oklopnih vozila i 10 vozila militanata Oružanih snaga Ukrajine
Ruska vojska oslobodila Georgijevku, u Kurskoj oblasti uništeno šest ukrajinskih tenkova© Сергей Бобылев / РИА Новости

Ruska vojska oslobodila je selo Georgijevka na Pokrovskom pravcu u DNR, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Jedinice grupe trupa "Sever" odbile su jedan kontranapad, usled čega je eliminisano više od 195 vojnika, uništen oklopni transporter, tri vozila i haubica "gvozdika".

Jedinice grupe trupa "Zapad" poboljšale su taktički položaj usled čega je eliminisano gotovo 420 vojnika, jedno borbeno oklopno vozilo, sedam haubica i jedna višecevni raketni sistem. Uništene su tri stanice za elektronsko ratovanje i tri skladišta poljske municije.

Jedinice grupe trupa "Jug" eliminisale su gotovo 690 vojnika, uništile dva borbena vozila pešadije, osam vozila, četiri haubice, jedna stanica za elektronsko ratovanje i protivbaterijska radarska stanica AN/TPK-50 proizvedena u SAD.

Jedinice grupe trupa "Centar" zauzele su povoljnije položaje odbijajući devet kontranapada jurišnih grupa, usled čega je eliminisano gotovo 510 vojnika, dva vozila, dve haubice i dva topa.

Jedinice grupe trupa "Istok" poboljšale su situaciju duž linije fronta, odbijajući dva kontranapada jurišnih grupa usled čega je eliminisano gotovo 95 vojnika, uništena dva vozila i tri haubice.

Jedinice grupe trupa "Dnjepar" eliminisale su gotovo 30 vojnika i uništile dva vozila.

Pogođen je glavni centar specijalnih radio komunikacija Glavnog obaveštajnog direktorata Oružanih snaga Ukrajine, kritično važni objekti aerodromska infrastruktura Ukrajine, kao i koncentracija ljudstva i vojne tehnike u 142 okruga.

Sistemi PVO oborili su 41 ukrajinsku bespilotnu letelicu.

Ruska garda je saopštila da je u u Kurskoj oblasti uništeno šest tenkova, više od 10 borbenih oklopnih vozila i 10 vozila militanata Oružanih snaga Ukrajine.

Kako su istakli, demineri Ruske garde sprovode svakodnevne aktivnosti na traženju i neutralisanju eksplozivnih objekata, a obaveštajci na identifikaciji neprijateljskih diverzantskih grupa.

U Ministarstvu su dodali da su ruske trupe napale glavni specijalni centar za radio veze ukrajinske vojne obaveštajne službe.

"Operativno-taktička avijacija, bespilotne letelice, raketne snage i artiljerija pogodile su glavni centar specijalnih radio komunikacija Glavne obaveštajne uprave Oružanih snaga Ukrajine i kritično važne objekte aerodromske infrastrukture", navodi se u izveštaju.

image