Rusija

Alaudinov: Oružane snage Ukrajine pretrpele velike gubitke u oblasti Sudže

Situacija je takva da zaista polako istiskujemo neprijatelja. Uništavamo ga i dajemo mu do znanja da u svakom slučaju neće moći dugo da ostane tu gde jeste trenutno, rekao je komandant jedinica "Ahmata"
Alaudinov: Oružane snage Ukrajine pretrpele velike gubitke u oblasti Sudže© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service

Oružane snage Ukrajine pretrpele su velike gubitke u oblasti Sudže i pokušavaju da se odupru ruskim snagama u sektoru Korenjevski, izjavio je komandant ruskih specijalnih snaga "Ahmat" i zamenik načelnika Glavnog vojno-političkog odeljenja Ministarstva odbrane general-major Apti Alaudinov.

"Neprijatelj svakodnevno pokušava da se probije. Međutim, poslednjih dana se u nekim delovima u Sudžanskom pravcu, pošto je zaista pretrpeo velike gubitke, čak i smirio. Istovremeno, kada govorimo o Korenjevskom pravcu, odnosno našem desnom krilu, neprijatelj aktivno pokušavao da se probije kako bi skrenuo pažnju na sebe i zaustavio ruske ofanzive, koje su upravo oslobodile deset naselja odjednom", kazao je Alaudinov.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da izvrše kontranapad u drugim oblastima gde ruske snage napreduju.

"Generalno situacija je takva da zaista polako istiskujemo neprijatelja.  Uništavamo ga i dajemo mu do znanja da u svakom slučaju neće moći dugo da ostane tu gde jeste trenutno", objasnio je.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov izjavio je ranije da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu.

Kako je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo 20. septembra, tokom borbi na Kurskom pravcu, neprijatelj je izgubio više od 15.300 vojnika i 124 tenka.

image