Rusija

Ruska vojska napreduje u DNR: Otpor Ukrajinaca sve manji, povlače se iz Ugljedara

Selidovo je okruženo sa tri strane, a jedan od važnih zadataka za opkoljavanje grada bilo je presecanje puta Curukino-Selidovo zbog velikog logističkog centra
Ruska vojska napreduje u DNR: Otpor Ukrajinaca sve manji, povlače se iz Ugljedarawww.globallookpress.com © Belkin Alexey/news.ru

Grupacija Oružanih snaga Ukrajine u Selidovu na Pokrovskom pravcu našla se u dvostrukom obuhvatu (klešta ili pincer manevar), saopštili su za TASS pripadnici ruskih snaga bezbednosti.

"Selidovo je okruženo sa tri strane", izjavili su oni i dodali da je jedan od važnih zadataka za opkoljavanje grada bilo presecanje puta Curukino-Selidovo, što je omogućilo odsecanje velikog logističkog centra.

Istovremeno, Oružane snage Ukrajine povukle su deo svojih trupa iz Ugljedara, dok se preostali deo jedinica raštrkao po ovom gradu.

"Oni (ukrajinska vojska) su povukli deo ljudstva. Ostali su rasuti po celom gradu, sede u skloništima", izjavili su za TASS neimenovani pripadnici ruske vojske.

Dodali su da je intenzitet otpora Oružanih snaga Ukrajine na ovom delu fronta značajno smanjen, pri čemu su najveću aktivnost pokazali operateri dronova.

Podsećanja radi, 16. septembra ruski borci na ovom pravcu presekli su poslednji asfaltirani put koji se koristio za snabdevanje ukrajinske vojske u Ugljedaru, dok se preostali zemljani putevi trenutno nalaze pod artiljerijskom vatrom ruske vojske zbog čega je snabdevanje gotovo nemoguće.

image