Rusija

Ukratko 25. septembar: Putin o upotrebi nuklearnog naoružanja; Vučić u UN na važnim sastancima

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upitala je da li logika šefa diplomatije EU Žozepa Borelja o "narušavanju integriteta Ukrajine" važi i za Srbiju u slučaju Kosova i Metohije. Načelnik izraelske vojske general Herci Halevi izjavio je danas da se vojska priprema za kopnenu ofanzivu protiv Hezbolaha u Libanu, govoreći grupi vojnika da će njihove "vojne čizme ući na neprijateljsku teritoriju"
Ukratko 25. septembar: Putin o upotrebi nuklearnog naoružanja; Vučić u UN na važnim sastancima© Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
  • Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da bi Rusija mogla da razmotri upotrebu nuklearnog oružja kada dobije pouzdane podatke o masovnom lansiranju oružja za vazdušno-kosmičke napade, uključujući rakete i dronove i njihovom prelasku državne granice Ruske Federacije.
  • Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upitala je da li logika šefa diplomatije EU Žozepa Borelja o "narušavanju integriteta Ukrajine" važi i za Srbiju u slučaju Kosova i Metohije. "Završno pitanje za Borelja: Da li ova logika važi i za Srbiju, kojoj je Zapad odsekao istorijsku teritoriju Kosovo?", objavila je Zaharova na Telegramu, te je dodala:"Zajedno sa Srbima čekamo odgovor iz Brisela."
  • Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon održanog ročišta njemu i v.d. direktoru Službenog glasnika Milošu Lukiću, poručio je da Sud BiH nastavlja sa farsom i političkim procesom protiv njega i Lukića. "To je farsa koja se pokušava pretvoriti u nešto što bi moglo da izgleda ozbiljno. Sud nije ništa dokazivao i nije mogao da dokaže, nego je blefirao", rekao je Dodik.
  • TikTok je prethodne noći blokirao nalog RT Balkan. Blokirani su i kanali RT na španskom, arapskom, kao i RT onlajn i RT njuzrum, kao i nalog RIA Novosti. Prošle nedelje na TikToku su blokirani nalozi RT internešnal, kao i više od 30 stranica Sputnjika.
image