Rusija

Peskov: Ne razmatramo sastanak Putina i Bajdena, iako je ruski lider uvek spreman za dijalog

Odluka o tome da li će ruski lider posetiti ovogodišnji završni samit G20 u Brazilu još nije doneta, kaže portparol Kremlja
Peskov: Ne razmatramo sastanak Putina i Bajdena, iako je ruski lider uvek spreman za dijalogwww.globallookpress.com © Shatokhina Natalia

Ne postoje nikakvi preduslovi koji bi ukazivali na to da bi moglo da dođe do sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina i američkog lidera Džozefa Bajdena, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na pitanje da li se očekuje susret dvojice lidera na samitu G20. 

"Nikakvi razgovori nisu se vodili o tom pitanju, iako je predsednik više puta govorio da je i dalje otvoren za sve kontakte", izjavio je Peskov. 

Bajden je juče, inače, odbio da odgovori direktno na pitanje da li će samiti G20 i Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje biti dobra prilika da se sa Putinom razgovara o Ukrajini i drugim bezbednosnim pitanjima. On je poručio da sumnja da će Putin posetiti ove forume. 

Samit G20 održaće se u Brazilu u novembru. Prema rečima Kremlja, za sada nije sigurno da li će Putin učestvovati na njemu. To pitanje se, kako je rekao Peskov, sada razmatra. 

image