Rusija

Putin sa Savetom bezbednosti: O merama za formiranje sistema međunarodnih plaćanja

Posao ide dobro, ali je bolje da se o poteškoćama govori na vreme i da se navedu neophodne radnje za prevazilaženje tih poteškoća koje dolaze sa strane, rekao je ruski predsednik
Putin sa Savetom bezbednosti: O merama za formiranje sistema međunarodnih plaćanja© Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je sastanak sa stalnim članovima ruskog Saveta bezbednosti o merama neophodnim za formiranje sistema međunarodnih plaćanja, preneo je Kremlj.

"Predlažem da danas razgovaramo o merama za stvaranje sistema međunarodnog plaćanja. Znamo da je to u savremenim uslovima jedan od ozbiljnih zadataka i jedan od ozbiljnih izazova za nas", kazao je Putin.

Kako je dodao, posao ide dobro, ali je bolje da se o poteškoćama govori na vreme i da se navedu neophodne radnje za prevazilaženje tih poteškoća koje dolaze sa strane.

Sastanku su prisustvovali premijer Mihail Mišustin, predsedavajuća Saveta Federacije Valentina Matvijenko, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev, šef Predsedničke administracije Anton Vajno, ministar odbrane Andrej Belousov, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev, direktor FSB-a Aleksandar Bortnjikov, direktor Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin, specijalni predstavnik predsednika za pitanja životne sredine, ekologije i transporta Sergej Ivanov.

image