Rusija

Ambasador RF u SAD: Oslobađanje Ugledara dokazalo da je slanje američkog oružja Kijevu uzaludno

Američka administracija ćuti jer im je nemoguće da priznaju krah njihove ideje o strateškom porazu Rusije, ocenio je Anatolij Antonov
Ambasador RF u SAD: Oslobađanje Ugledara dokazalo da je slanje američkog oružja Kijevu uzaludnoGetty © Chris McGrath

Oslobađanje Ugledara je dokazalo koliko je besmisleno snabdevanje Kijeva američkim oružjem, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

"Beskrajne isporuke oružja Kijevu na račun američkih poreskih obveznika nemaju smisla. Međutim, ovde ne žele da se smire. Očigledno je da će Vašington i dalje da gura ukrajinske rukovodice u bezumne provokacije. Odavno je trebalo da shvate da su takve akcije uzaludne i da vode samo brojnim dodatnim žrtvama", ocenio je Antonov.

Zauzimanje Ugledara, kako navodi, predstavlja impresivnu pobedu ruskog duha i snage, kao i naoružanja Ruske Federacije.

"Napravili smo još jedan važan korak za realizaciju ciljeva Specijalne vojne operacije. Ali, blizu su i drugi uspesi. Front puca i samouvereno se pomera ka Zapadu", rekao je ruski ambasador.

On dodaje da američka administracija ćuti jer je za njih nemoguće da priznaju krah njihove ideje o strateškom porazu Rusije.

"Hvaljena američka vozila bivaju smrvljena, spaljena ili završavaju u rukama naših vojnika, kao što se desilo sa borbenim vozilom pešadije 'bredli' u Ugledaru odakle su ukrajinske trupe pobegle. Ili sa lovcem f-16 kojeg su oborili naši sistemi PVO. Nama je jasno da će neprijatelj biti potučen i da će Rusija pobediti. Zapadni 'projekat Ukrajina' nema perspektivu i samo zadaje smrtni udarac međunarodnoj bezbednosti, koja je toliko neophodna", naglasio je ruski diplomata.

image