Rusija

Strani instruktori prvi beže pred ruskom vojskom

Strani plaćenici nisu tu da bi se borili, njihov zadatak je da podignu moral i motivišu vojnike Oružanih snaga Ukrajine, jer mnogi Ukrajinci ne razumeju zašto treba da ratuju, rekao je stariji instruktor Lenjingradskog puka sa kodnim imenom Beton
Strani instruktori prvi beže pred ruskom vojskomGetty © Chris McGrath

Strani plaćenici koji se bore u redovima Oružanih snaga Ukrajine prvi napuštaju položaje kada primete da im se približavaju ruske jurišne grupe, rekao je stariji instruktor Lenjingradskog puka koji obučava borce grupe snaga Zapad sa kodnim imenom Beton.

"Kada jurišamo ka neprijateljskim položajima, oni prvi pobegnu", rekao je instruktor.

Prema njegovom mišljenju, zadatak stranih plaćenika je da podignu moral i motivišu vojnike Oružanih snaga Ukrajine, jer mnogi Ukrajinci ne razumeju zašto treba da ratuju.

"Strani plaćenici se ne bore. Više su tu da bi podigli moral ukrajinskih vojnika. Ali čim zagusti, oni prvi beže", objasnio je Beton.

On je ranije govorio da su vojnici Oružanih snaga Ukrajine i strani plaćenici u sukobu jer su ovi drugi bolje opremljeni.

Beton je, komandujući vodom, učestvovao u borbama na prvim linijama fronta, uključujući jurišne operacije na Artjomovskom (Bahmut) i Kupjanskom pravcu. Ima dva državna priznanja – medalju "Za hrabrost" drugog stepena i medalju "Za smelost". Trenutno obučava osoblje Lenjingradskog puka kao stariji instruktor.

image