Rusija

Rogozin: Nakon operacije posetiću ljude koji su povređeni kad i ja

Vođa tima vojnih savetnika "Carski vukovi" poručio da se nada da će i lično posetiti i podržati sve povređene nakon operacije
Rogozin: Nakon operacije posetiću ljude koji su povređeni kad i jawww.globallookpress.com © Roscosmos

Bivši šef "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin, koji je 21. decembra ranjen u Donjecku, rekao je danas da vodi računa o svima koji su istog dana povređeni usled napada ukrajinske vojske na hotel u kojem su se nalazili.

"Želim da svi znate da me dva puta dnevno informišu o zdravstvenom stanju svakog povređenog. Znam u kakvom su zdravstvenom stanju, ko i kako ih leči, kao i da li imaju sve što im je potrebno", napisao je Rogozin na mreži "VKontakt".   

Dodao je da se oseća kao da je iz Donjecka i da zbog toga i učestvuje u specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu.

Kako je objasnio, svi povređeni su prebačeni u Rostovsku oblast kako bi se smanjilo opterećenje bolnica u Donjecku, koje su konstantno napadane.

"Kvalifikacije donjeckih lekara su na najvišem nivou. Oni svakoga dana moraju da rade sa velikim brojem ranjenika", istakao je.

Rogozin je izrazio nadu da će nakon operacije moći da ustane i lično poseti svakog od njih. 

Podsetimo, bivši šef "Roskosmosa" napadnut je na svoj rođendan preciznom municijom u restoranu kod hotela u kojem je i odseo. 

U julu ove godine prestao je da bude šef "Roskosmosa", da bi se u novembru pridružio vojnicima na frontu i postao vođa tima vojnih savetnika "Carski vukovi". 

image