Rusija

Likvidirani ukrajinski vojnici: Pokušali da uđu na rusku teritoriju, imali strano oružje

Diverzanti su takođe bili opremljeni uređajima za komunikaciju i navigaciju, kao i sredstva za izvršavanje diverzantskih i terorističkih akcija
Likvidirani ukrajinski vojnici: Pokušali da uđu na rusku teritoriju, imali strano oružje© Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije likvidirala je grupu ukrajinskih diverzanata koji su s teritorije Ukrajine pokušali da uđu u Brjansku oblast, saopštio je Centar za odnose s javnošću FSB Rusije a prenele "RIA Novosti".

Na granici Brjanske oblasti eliminisana je diverzantsko-izviđačka grupa Oružanih snaga Ukrajine.

"U sukobu 25. decembra 2022. godine poginula su četiri diverzanta koja su pokušala da iz Ukrajine prodru na teritoriju Brjanske oblasti", navodi se u poruci FSB.

Saboteri su imali strano oružje: nemačke automate "sig sauer" i municiju za njih, ali i uređaje za komunikaciju i navigaciju, kao i sredstva za izvršavanje diverzantskih i terorističkih akcija – četiri IED-a ukupnog kapaciteta oko 40 kilograma TNT-a.

Ukrajinska vojska nedavno je pokušala da izvrši sabotažu na železnici u regionu. FSB je u oktobru privela napadača u Brjansku koji je pripremao teroristički napad na jednom od transportno-logističkih terminala. Takođe, eksplozivna naprava je eksplodirala u oblasti između gradova Novozibkov i Zlinka.

Prema rečima načelnika Brjanske oblasti Aleksandra Bogomaza, prošle nedelje dron je napao energetski objekat u okrugu Trubčevski, a srećom niko nije povređen.

"Žuti" nivo terorističke pretnje uspostavljen u Brjanskoj oblasti produžen je do 4. januara 2023, što podrazumeva jačanje rada specijalnih službi, a na građane se apeluje da budu oprezniji.

image