Rusija

Ukrajinci dronom napali ruski vojni aerodrom: Poginuli vojnici

Protivvazdušna odbrana Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila ukrajinsku bespilotnu letelicu dok se približavala vojnom aerodromu 'Engels' u Saratovskoj oblasti
Ukrajinci dronom napali ruski vojni aerodrom: Poginuli vojniciwww.globallookpress.com © Damian Burzykowski

Tri ruska vojnika poginula su kada je olupina ukrajinskog drona pala na vojni aerodrom "Engels" u Saratovskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Noćas je protivvazdušna odbrana Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila ukrajinsku bespilotnu letelicu dok se približavala vojnom aerodromu 'Engels' u Saratovskoj oblasti. Usled pada olupine drona, poginula su tri ruska vojnika tehničkog osoblja koji su se nalazili na aerodromu", navodi se u saopštenju.

Na aerodromu 'Engels' stacionirani su strateški bombarderi dalekometne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Ranije je guverner Saratovske oblasti Roman Busargin demantovao izveštaje o evakuaciji Engelsa, ističući da ništa ne preti životima stanovništva.

"Usled incidenta nisu pogođeni objekti civilne infrastrukture", precizirao je on.

Kijevski režim je 5. decembra pokušao da izvrši napad na ruske vojne aerodrome u Saratovskoj i Rjazanjskoj oblasti, PVO je presrela ove bespilotne letelice. U napadu Oružanih snaga Ukrajine poginula su tri ruska vojnika, još četiri su povređena.

Prema izveštaju, protivvazdušna odbrana Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije presrela je ove ukrajinske dronove koji su leteli na maloj visini.

Usled pada i eksplozije fragmenata ukrajinskih bespilotnih letelica na ruskim aerodromima, blago je oštećena obloga trupa dva aviona.

image