Rusija

U Hersonskoj oblasti uhapšen ukrajinski špijun (VIDEO)

Federalna služba bezbednosti Rusije uhapsila je u Hersonskoj oblasti uhapsila agenta koji je ukrajinskoj vojsci davao informacije o položaju ruskih vojnika i o njihovom broju
U Hersonskoj oblasti uhapšen ukrajinski špijun (VIDEO)www.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

U Hersonskoj oblasti je priveden ukrajinski agent koji je Službi bezbednosti Ukrajine (SBU) prenosio podatke o pozicijama ruske vojske, saopštio je Centar za odnose s javnošću Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB).

"Njegovi zadaci uključivali su prikupljanje i slanje informacija o lokacijama, brojnosti ruske vojske, njihovom kretanju, opremi i naoružanju kao i mapiranje područja i prikupljanje geografskih koordinata", navodi se u saopštenju.

Agent je informacije slao službeniku SBU preko Vacapa, a ukrajinska vojska ih je koristila da koriguje artiljerijske i raketne i avio napade na ruske položaje.

Protiv pedeset četvorogodišnjeg državljanina Ukrajine pokrenut je krivični postupak zbog špijunaže i preti mu do 20 godina zatvora.

Poslednjih meseci ruske obaveštajne agencije su redovno hvatale agente koji su prosleđivali podatke Ukrajini ili pripremali sabotaže na ruskoj teritoriji. Prošle nedelje je došlo do niza hapšenja u Permskom regionu, Jevrejskoj autonomnoj oblasti i Rostovskoj oblasti.

image