Rusija

Bogomaz: Ukrajinski dron oštetio energetski objekat

Guverner Brjanske oblasti rekao je da su Oružane snage Ukrajine napale Klimovski okrug
Bogomaz: Ukrajinski dron oštetio energetski objekatGetty © Paula Bronstein / Stringer

Guverner Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz saopštio je da je ukrajinski dron napao Klimovski okrug, kao i da je oštećen je objekat za električno  napajanje, prenose "RIA Novosti".

"Jutros je ukrajinska bespilotna letelica napala Klimovski okrug. Žrtava nije bilo. Sve operativne službe su na licu mesta. Usled udara, oštećen je objekat za električno napajanje, a u selu nema struje", napisao je Bogomaz na svom Telegram kanalu.

Oblasti Brjanska, koje se nalaze u neposrednoj blizini granice sa Ukrajinom, stalno su pod vatrom Oružanih snaga Ukrajine. Tako je sredinom decembra padom delova rakete poremećeno snabdevanje električnom energijom sela Ardon u gradskom okrugu Klinci.

Ukrajinska vojska je 20. decembra pucala na Suzemski okrug, usled čega je došlo do prekida snabdevanja strujom i oštećenja železničkih šina. Istog dana, dron je napao teritoriju zone distribucije u okrugu Trubčevski, zatim je uništena upravna zgrada. U Klincovskom okrugu 29. decembra ruska protivvazdušna odbrana je oborila nekoliko dronova.

image