Rusija

Medvedev poručio NATO-u: Nova fregata je naš novogodišnji poklon

Ovo oružje će naučiti pameti svakoga ko se usudi da preti Rusiji i njenim saveznicima, a Moskva će od sada da govori jezikom sile, poručio bivši predsednik Ruske Federacije
Medvedev poručio NATO-u: Nova fregata je naš novogodišnji poklonwww.globallookpress.com © Dmitry Medvedev

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da je slanje fregate "Admiral Gorškov" na obale zemalja članica NATO-a glavni novogodišnji poklon. 

"Stejt department je objavio apel narodu Rusije kako ih sve voli, a koji se završava u njihovom tipičnom gadnom jezuitskom stilu: 'Solidarišemo se sa svakim od vas koji nastoji da stvori mirniju budućnost'. A rat u Ukrajini je, kažu, nedostojan takvih. Čak i za ove prvoklasne nakaze, ovo je vrhunac cinizma i granica moralne degradacije", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

On je naglasio da SAD troše desetine milijardi dolara na rat u Ukrajini, snabdevajući je svojim oružjem u gigantskim razmerama, istrebljujući hiljade ljudi preko posrednika.

"Ovo je ekstremni cinizam koji je nacistički običaj. Kučkini sinovi koji iznose takve gluposti su pravi naslednici ministra propagande Rajha Jozefa Gebelsa", dodao je on.

Medvedev je dodao da je glavni poklon za Novu godinu sa hipersoničnim raketnim sistemom "cirkon" otišao juče na obale NATO zemalja.

"Njihov domet je hiljadu kilometara sa hipersoničnim mahom devet i mogućnošću upotrebe bilo kog punjenja uz garanciju savlađivanja bilo kakve protivraketne odbrane. Neka stoji negde 100 milja od obale, bliže reci Potomak. Zato se radujte!", poručio je Medvedev. 

Ovo oružje će, kako je rekao, naučiti pameti svakoga ko se usudi da preti Rusiji i njenim saveznicima, i napomenuo da će Moskva sada govoriti jezikom sile.

"Vama i vašim poslušnicima koji ubijate naš narod nikada neće biti oprošteno. Govorićemo jezikom moći, jer ako ne razumete drugi. I proizvodićemo još modernije oružje. Mlatićemo nacističku strvinu koju ste stvorili u 21. veku. Osvetićemo se svakom zločincu za svakog ubijenog građanina naše zemlje", zaključio je Medvedev.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu prisustvovao je ceremoniji ponovnog vraćanja u vojnu službu fregate "Admiral Gorškov" zajedno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je rukovodio operacijom putem video-veze.

Fregata, koja je bila povučena na neko vreme, ponovo je aktivna, nakon što je ojačana hipersoničnim raketnim sistemom "cirkon".

image