Rusija

Ruska vojska dobila novu seriju tenkova "t-90m proboj" (VIDEO)

Novo vozilo je unapređena verzija glavnog borbenog tenka "t-90a", koji sada ima novu kupolu, novu dinamičku zaštitu, novi top, moderniju opremu za komunikaciju i snažniji motor
Ruska vojska dobila novu seriju tenkova "t-90m proboj" (VIDEO)www.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Ruska kompanija "Uralvagonzavod" iz Nižnjeg Tagila isporučila je novu seriju tenkova "t-90m proboj" Ministarstvu odbrane zemlje, saopštila je pres-služba koncerna.

"'Uralvagonzavod' je uspešno završio još jedan ugovor o nabavci tenkova 't-90m proboj'. Deo oklopnih vozila je već poslat u Ministarstvo", navodi se u saopštenju.

Tenk "t-90m" je unapređena verzija glavnog borbenog tenka "t-90a, koji sada ima novu kupolu, novu dinamičku zaštitu, novi top, moderniju opremu za komunikaciju, snažniji motor i još mnogo toga.

Prema rečima potpredsednika Vlade Denisa Manturova koncern je na vreme izvršio zadatak državnog odbrambenog naloga.

"Odeljenje koje radi na prizvodnji delova radi bez prekida. Zaposleni u Nižnjem Tagilu čine sve što je moguće da uspešno ispune zadatke od nacionalnog značaja", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak sa vojnicima koji vežbaju na unapređenim tenkovovima "t-90m proboj", koji im je od kraja prošle godine na raspolaganju u zoni specijalne vojne operacije.

"Najbolji i najiskusniji vojnici usavršavaju svoje veštine upravljanja borbenim vozilom", navodi se u objavi Ministarstva. 

image