Rusija

Rjabkov: Vojna oprema koja stiže u Ukrajinu biće samlevena

Izjave SAD o isporuci raketa Kijevu su deo psihološkog rata, a ciljevi specijalne vojne operacije će u svakom slučaju da budu postignuti, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova
Rjabkov: Vojna oprema koja stiže u Ukrajinu biće samlevenawww.globallookpress.com © MFA Russia

Izjave SAD o mogućnosti snabdevanja Kijeva raketama dugog dometa ATACMS za udare na teritoriju Krima su deo psihološkog ratovanja, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, prenose "RIA Novosti".

Prema njegovim rečima, psihološki rat je sastavni element tekućeg sve intenzivnijeg hibridnog rata protiv Rusije koji Zapad predvođen SAD vodi", rekao je Rjabkov.

"Eskalacija je najopasniji put, a posledice mogu biti nepredvidive. Niko ne obraća pažnju na naša upozorenja. Protivnici Rusije nastavljaju da podižu ulog, ali će ciljevi specijalne vojne operacije u svakom slučaju biti postignuti, a sva vojna oprema koja dolazi iz različitih izvora biće samlevena", naglasio je diplomata.

Ranije je predsednik Komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Majkl Mekol rekao da SAD treba da pošalju u Ukrajinu taktičke balističke rakete dugog dometa ATACMS da bi udarile na teritoriju Krima i pobedile Rusiju.

Ako se uzme u obzir eskalacija, u retorici i akcijama SAD, može da se zaključi da aktuelna situacija ne ide u prilog određivanju novog datuma sastanka savetodavne komisije Ruske Federacije i SAD o Sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja (START)", izjavio je Rjabkov.

"Stalno nas provociraju, očekuju da će naša reakcija kad-tad dovesti do nekakvog 'sloma', koji se, naravno, neće desiti", dodao je on.

image