Rusija

Ukrajinske trupe u Ugljedaru streljale grupu poljskih plaćenika

Sve su češći sukobi ukrajinskih i poljskih jedinica, o čemu svedoče obaveštajni podaci, uključujući i radio presretanje, kaže savetnik lidera Donjecke Narodne Republike Jan Gagin
Ukrajinske trupe u Ugljedaru streljale grupu poljskih plaćenikaGetty © Photo by Spencer Platt/Getty Images

Savetnik lidera Donjecke Narodne Republike (DNR) Jan Gagin rekao je da su ukrajinske trupe u Ugljedaru streljale grupu poljskih plaćenika, prenosi TASS.

"Prema našim saznanjima, ukrajinske jedinice su sinoć u Ugljedaru streljale grupu stranih plaćenika, najverovatnije su to bili Poljaci. Poslednjih nedelja su sve češći sukobi ukrajinskih i poljskih jedinica. O tome svedoče obaveštajni podaci, uključujući i radio presretanje", rekao je Gagin.

On je dodao da o ozbiljnim sukobima poljskih plaćenika i ukrajinskih vojnika govore i neki ratni zarobljenici koji su proteklih dana bili zatočeni u tom mestu.

Ranije je saopšteno da su na području Gorlovke snage bezbednosti DNR zabeležile verbalne okršaje u radio-komunikacijama između ukrajinskih vojnika i poljskih plaćenika.

Potpukovnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike u penziji Andrej Maročko izjavio je prošle godine da rastu nesuglasice između ukrajinske vojske i poljskih plaćenika, a da je ponekad dolazilo i do okršaja. 

image