Rusija

Finski novinar iz Donjecka za RT: Ceo sukob planiran je u Pentagonu

Rusija ne može da izgubi u ratu koji dolazi iz srca, a baš tu se rađa njena moderna budućnost, poručio je Janus Putkonen
Finski novinar iz Donjecka za RT: Ceo sukob planiran je u Pentagonuwww.globallookpress.com © Dominique A. Pineiro/ZUMAPRESS.com

Pre godinu dana, 24. februara 2022, Rusija je započela Specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Već tog dana svet se promenio zauvek.

Finski novinar Janus Putkonen koji živi i radi u Donbasu od 2015. godine kaže za RT Balkan da je ceo sukob planiran izdaleka, tačnije iz Pentagona.

"Za nas je sve počelo generalno nedelju dana pre 24. februara. Za branioce Donbasa ova operacija je bila izuzetno važna", rekao je Putkonen.

Prema njegovim rečima, Rusija je još 2007. godine rekla da nije deo zapadne "međunarodne zajednice" koja ne uključuje šest milijardi ljudi, zato što Rusija predstavlja ovaj deo čovečanstva.

Na pitanje da prokomentariše ulogu finske premijerke Sane Marin, koja je velika pristalica Kijeva i da li zapadne elite očekuju da ljudi gledaju na primere Jugoslavije, Iraka, Libije, Avganistana, Sirije kada je Zapad u suštini uništio sve ove zemlje, rekao da je premijerka samo deo svetkse elite.

"To što ona radi nanosi štetu Finskoj. Za sve ove godine, Rusija nikada nije pretila toj zemlji, živeli su mirno", naveo je on.

Kako je dodao, Zapad je otišao predaleko sa napadom na Donbas i Ruse, zato što je ovo ruski svet.

"Pitanje šta znači biti Rus je dovedeno u pitanje, svi to osuđuju. Rusija ne može da izgubi u ratu koji dolazi iz srca, a baš tu se rađa budućnost moderne Rusije", poručio je finski novinar.

On je naglasio da Zapad gubi svoju hegemoniju i da dolar više neće zauzimati istu poziciju kao sada.

"Zapad će trčati preko okeana, do 'tvrđave' SAD, ostavljajući za sobom ruševine", zaključio je Putkonen.

image