Rusija

Putin razgovarao sa predsednikom Kazahstana: Želimo da ojačamo bilateralne odnose

Lideri su razgovarali o trgovinsko-ekonomskoj saradnji, saopštio je Kremlj
Putin razgovarao sa predsednikom Kazahstana: Želimo da ojačamo bilateralne odnose© Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas sa kazahstanskim kolegom, predsednikom Kasimom Žomart Tokajevom, saopštila je tokom dana pres služba Kremlja.

Lideri su razgovarali o "praktičnim aspektima bilateralne trgovinske i ekonomske saradnje koja bi bila od koristi za obe strane, uključujući i temu energetike, transporta, logistike i humanitarnu saradnju".

Potvrđena je želja oba predsednika da dve zemlje nastave da jačaju rusko-kazahstanske odnose, navodi se u zvaničnom saopštenju i dodaje da su se Putin i njegov kolega Tokajev dogovorili o daljim kontaktima. 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov jutros je istakao da dva predsednika veoma često razgovaraju. Odnose dveju zemalja on je nešto ranije ocenio kao veoma dragocene i sveobuhvatne, dodajući da se razvijaju u veoma pozitivnom smeru, bez obzira na nedavnu posetu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena toj zemlji.

image