Rusija

Predsednica Saveta Ruske Federacije: Kod nas nema brkanja polova niti igre u vaspitanju dece

U Rusiji nema zahteva za promenu pola, pa Zapad može slobodno da sprovede ovaj opasni eksperiment na sebi, rekla je Valentina Matvienko
Predsednica Saveta Ruske Federacije: Kod nas nema brkanja polova niti igre u vaspitanju decewww.globallookpress.com © Federation Council of Russia/via Globallookpress.com

Predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvienko poručila je da se u Rusiji polovi ne brkaju i da neće biti igara s polovima ni u vaspitanju dece, ni u zakonodavstvu.

"Mi ne brkamo polove. Muškarci i žene su okosnice biološke, društvene, kulturne zajednice. Ključni zadatak je da uskladimo svoje odnose, a ne da stvaramo hibrid muškaraca i žena. I stoga nema opasnih rodnih igara u našoj zemlji i neće ih ni biti. Ni u vrtićima, ni u školama, ni u obrazovanju, ni u politici, ni u zakonodavstvu", napisala je Matvienko na blogu na sajtu Saveta Federacije.

Ruska zvaničnica je napomenula da u Rusiji nema zahteva za promenu pola, pa Zapad može slobodno da sprovede "ovaj opasni eksperiment na sebi".

"Nije slučajno da je 8. mart postao jedan od najomiljenijih praznika u našoj zemlji. Praznik cveća, osmeha, topline, pažnje i brige. Najiskrenije vam, drage žene, čestitam Međunarodni dan žena!", zaključila je predsednica Saveta.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da se Rusija ponovo suočava sa bezbednosnim pretnjama, ali da se vide primeri hrabrosti i volje da se odbrani istina.

"Sada kada je Rusija ponovo suočena sa direktnim pretnjama svojoj bezbednosti i suverenitetu, vidimo mnoge primere hrabrosti, odlučnosti i spremnosti da se zauzmemo za istinu, zaštitimo ljude i budućnost naše države. Budućnost koja je nama potrebna", rekao je Putin prilikom uručivanja državnih priznanja ženama u Kremlju, na Međunarodni dan žena.

image