Rusija

Putin čestitao Dan žena: Uzvišen odnos prema ženi i majčinstvu je bezuslovna vrednost

U teškim trenucima, tokom iskušenja i kada je teško, predusretljivost ženskog srca pretvara se u moćnu silu, poručio predsednik Rusije
Putin čestitao Dan žena: Uzvišen odnos prema ženi i majčinstvu je bezuslovna vrednost© РТ

Uzvišen odnos prema ženi i majčinstvu je za Rusiju bezuslovna vrednost koja se prenosi s kolena koleno, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u zvaničnoj čestitki Međunarodnog dana žena.

"Drage naše žene, od srca vam čestitam Međunarodni dan žena! Ovaj praznik se proslavlja u mnogim državama, ali za Rusiju je uvek ispunjen posebnom toplinom i smislom, najlepšim, najsvetlijim iskrenim osećanjima, jer je uzvišen odnos prema ženi i materinstvu za nas  bezuslovna vrednost koja se prenosi s kolena na koleno", rekao je.

Prema rečima ruskog predsednika, danas je dan kada se lepšem polu obraćamo sa naročitom ljubavlju i pažnjom, i kada pokušavamo da svoje najdraže obradujemo, zagrlimo i da im kažemo ono za šta ponekad nema dovoljno vremena u svakodnevnom vrtlogu obaveza.

"Znamo koliko mnogo u životu počiva na vama, drage naše žene, na vašem trudu i darežljivosti, koliko truda ulažete u brizi o deci i kako bi u porodici vladala ljubav, toplina i sloga", naglasio je Putin.

Posebno je čestitao ženama koje su na frontu, rade u vojsci i koje su za sebe izabrale, kako predsednik kaže, najvišu misiju - odbranu otadžbine.

Izdvojio je vojne doktorke, bolničarke, medicinske sestre iz pukovskih sanitetskih centara, sanitetskih jedinica i bolnica, one koje su na prvoj liniji fronta, bez obzira na opasnost.

"Vaša smelost, odlučnost i hrabrost zadivljuje i najhrabrije borce. U teškim trenucima, tokom iskušenja i kada je teško, predusretljivost ženskog srca pretvara se u moćnu silu koja ukazuje na najispravniji, najpravedniji i onaj pravi način delovanja", kazao je ruski predsednik.

Zahvalio je na iskrenoj i nesebičnoj podršci koje žene pružaju ruskim vojnicima i oficirima, i bliskim i sasvim nepoznatim momcima, molitvom, toplim rečima i dobrim delima.

"Vi inspirišete, vraćate veru, pomažete našim herojima da se osete kao kod kuće, a vaše saosećanje i milosrđe su u stanju da stvore i stvaraju prava čuda", naglasio je Putin.

Poželeo je lepšem polu ljubav, međusobno razumevanje sa bliskima, i da se toplina koju tako velikodušno dele stostruko vrati i zagreje i njihova srca.

image