Rusija

Putin: Učinićemo sve da zaustavimo svaku pretnju (VIDEO)

Ruski predsednik čestitao stanovnicima Krima i cele Rusije devetu godišnjicu ujedinjenja
Putin: Učinićemo sve da zaustavimo svaku pretnju (VIDEO)© Tanjug/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Phot

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je stanovnicima Krima i svim Rusima devetu godišnjicu ujedinjenja tog poluostrva sa Rusijom, napominjući da su građani doneli istorijsku odluku.

"Želim da čestitam stanovnicima Krima, Sevastopolja, svim građanima naše zemlje Dan ujedinjenja Krima sa Rusijom. Pre devet godina, napravili ste svoj nedvosmislen i konačan istorijski izbor da ponovo i zauvek postanete deo naše jedinstvene velike zemlje", rekao je Putin tokom sastanka o društveno-ekonomskom razvoju Krima i Sevastopolja.

On je naglasio da su pitanja bezbednosti prioritet za ove regione i da će Rusija učiniti sve da zaustavi svaku pretnju.

"Očigledno je da su bezbednosna pitanja prioritet za ova dva regiona, posebno danas. Učinićemo sve da zaustavimo bilo kakve pretnje. Uprkos svim izazovima i poteškoćama, dosledno. Sistematski ćemo rešavati probleme ubrzanog društveno-ekonomskog razvoj Krima i Sevastopolja", naveo je ruski lider.

Putin je izrazio uverenje da će radovi na sanaciji Krimskog mosta biti završeni na vreme.

"Proteklih godina, sagrađeno je i pušteno u rad stotine značajnih objekata različitih profila, uključujući i pomoćna čvorišta u smislu razvoja celokupne transportne infrastrukture poluostrva. Mislim na aerodrom 'Simferopolj', savremeni autoput 'Tavrida'", naveo je on. 

Ruski predsednik je dodao da je uveren da će obnova Krimskog mosta biti završena na vreme i da je na mostu već otvoren drumski saobraćaj, a da je u toku sanacija železničkih koloseka.

image