Rusija

Putin iznenada u poseti vojsci na frontu: Vojnicima poklonio ikonu

Glavni cilj posete je bio da se dobiju informacije od istaknutih vojnih zvaničnika o tome kako se razvija situacija na frontu
Putin iznenada u poseti vojsci na frontu: Vojnicima poklonio ikonu© Tanjug/Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je u ranim jutarnjim satima neplanirano posetio štab trupa "Dnjepar" u Hersonskoj oblasti i sedište Nacionalne garde "Vastok" u Luganskoj Narodnoj Republici, javila je pres-služba predsednika. 

Putin je u Hersonskoj oblasti odslušao izveštaje komandanta vazdušno-desantnih snaga general-pukovnika Mihaila Teplinskog, komandanta general-pukovnika Olega Makareviča i drugih istaknutih vojnih zvaničnika, i od njih zatražio izveštaj o situaciji na frontu u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti. 

"Ne želim da vas odvraćam od obaveza koje se tiču upravljanja vojskom, tako da ćemo posao obaviti kratko i konkretno. Bitno mi je da čujem vaše mišljenje o tome kako se razvija situacija i da razmenimo informacije", rekao je ruski predsednik. 

On je pohvalio Mihaila Teplinskog za veoma iscrpan raniji izveštaj o situaciji na frontu, budući da je general-pukovnik dugo bio na prvoj liniji fronta.

"Ministarstvo odbrane i Generalštab su ga veoma visoko ocenili", dodao je Putin.

Lider je ovom prilikom vojnicima čestitao Uskrs i štabu "Dnjepar" poklonio ikonu, koja je, kako je kazao, pripadala jednom od najistaknutijih ministara odbrane Ruske imperije.  

U Luganskoj Narodnoj Republici Putin je saslušao izveštaj general-pukovnika Aleksandra Lapina o situaciji u toj oblasti. 

image