Rusija

Ruski ambasador u SAD: Izjave američke strane pune laži i cinizma, provociraju nas

U nastojanju da nas poraze, zaboravljaju na sve, pa i na sudbinu ukrajinskog naroda i rizik od eskalacije konflikta u sukob globalnih razmera, kaže ruski diplomata
Ruski ambasador u SAD: Izjave američke strane pune laži i cinizma, provociraju nas© Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Sjedinjene Američke Države su "inspirisale" konflikt u Ukrajini, a predstavnik Pentagona je nedavno jasno stavio do znanja da je Vašington računao na moguću eskalaciju sukoba, zbog čega se, prema ranijim rečima američkog ministarstva odbrane, nije ograničavao kada je reč o vojnoj pomoći Kijevu, kaže ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov. 

"U nastojanju da nas poraze, oni bukvalno zaboravljaju na sve, a što je najvažnije, na sudbinu ukrajinskog naroda i rizike od eskalacije konflikta u sukob globalnih razmera", upozorava danas ruski diplomata. 

Izjave istaknutog zvaničnika Pentagona Kolina Kala o tome da su SAD navodno zabrinute zbog moguće eskalacije sukoba su "pune cinizma i licemerja" i jasno pokazuju arogantan stav prema Rusiji, ocenjuje Antonov, dodajući da je jasno da Vašington svojim potezima provocira Moskvu. 

"Ne verujemo rečima vojnog zvaničnika da su Sjedinjene Države iskazivale zabrinutost zbog potencijalne upotrebe američkog oružja za napade duboko po teritoriji Rusije. Kada bi SAD zaista uzimale u obzir ovaj najvažniji aspekt, onda bi odmah zaustavile takve pokušaje ukrajinskih radikala. Neviđena pomoć i popustljivost američke administracije samo podstiču zvaničnike iz Kijeva da počine nove zločine".

image