Rusija

Ruske trupe uništile komandni centar ukrajinske vojske u Hersonu (VIDEO)

Ruski artiljerci uništili su komandni punkt za bespilotne letelice, kao i skladište municije i opreme, saopštio je portparol grupe "Dnjepar" Aleksej Ruljev
Ruske trupe uništile komandni centar ukrajinske vojske u Hersonu (VIDEO)www.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Ruski artiljerci uništili su komandni punkt ukrajinskih trupa kod Hersona, komandni punkt za bespilotne letelice, kao i skladište municije i opreme 124. brigade teritorijalne odbrane Ukrajine, saopštio je Aleksej Ruljev, portparol grupe "Dnjepar".

"Artiljerijske jedinice grupe 'Dnjepar' nanele su štetu komandnom punktu za bespilotne letelice 124. brigade Teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine, kao i skladištu municije i opreme u blizini grada Hersona", rekao je Ruljev, prenose "RIA Novosti".

Prema rečima sagovornika agencije, gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su oko 30 ljudi, a u opremi – više od deset borbenih oklopnih vozila i vozila.

"Osim toga, dve minobacačke posade ukrajinskih nacionalista uništene su u blizini naselja Burgunka, Novotjaginka i Otradokamenka", dodao je.

Jedinice protivvazdušne odbrane uništile su dva jurišna drona, zaključio je Ruljev.

image
VV inauguration
banner