Rusija

Rjabkov: Zapadne zemlje bi da prodaju F-16 Ukrajini i da od Amerike dobiju modernije avione

Ruska reakcija na slanje aviona će se ogledati u nastavku implementacije ciljeva SVO – "niko ne može da spreči odmerene korake u ostvarenju naših ciljeva", naglasio je ruski diplomata
Rjabkov: Zapadne zemlje bi da prodaju F-16 Ukrajini i da od Amerike dobiju modernije avione© Tanjug/ The Federal Assembly of The Russian Federation

Pojedine zemlje pokušavaju da prodaju avione F-16 Ukrajini pod izgovorom pomoći kako bi zauzvrat dobile novu opremu, a od toga će jedino američki vojno-industrijski kompleks da ima koristi, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov za časopis "Meždunarodnaja žiznj".

"Određene zemlje pokušava da prodaju ovo smeće Ukrajini i to pod sloganom pomoći u nadi da će zauzvrat dobiti moderniju opremu od SAD. Američki vojno-industrijski kompleks trlja ruke", primetio je Rjabkov i dodao da političari u Vašingtonu sanjaju da od nezavisnosti Evrope u raznim oblastima uskoro neće ostati ništa.

Eventualne isporuke ovog aviona, prema njegovim rečima, neće uticati na realizaciju ruskih ciljeva Specijalne vojne operacije (SVO).

"Ubijanje geopolitičkih zečeva' se nastavlja – jednim udarcem u više pravaca, na način svojstven Amerikancima. Ali oni svojim F-16 avionima neće postići nikakve ciljeve, kao ni drugim sistemima naoružanja koje su već poslali", naglasio je ruski diplomata.

Ruska reakcija na slanje aviona će se, prema rečima Rjabova, ogledati u nastavku implementacije ciljeva SVO – "niko ne može da spreči odmerene korake u ostvarenju naših ciljeva".

image