Rusija

Lavrov o pretnjama ruskom predsedniku: Rusija se nada sankcijama kijevskom režimu (VIDEO)

Ukrajina je teroristička država i kijevske vlasti su odgovorne za to, kazao je šef ruske diplomatije
Lavrov o pretnjama ruskom predsedniku: Rusija se nada sankcijama kijevskom režimu (VIDEO)© Tanjug/Natalia Kolesnikova/Pool Photo

"Lutkari" u Londonu i Vašingtonu počinju da se pitaju koliko su čelnici Kijeva adekvatni, a Ruska Federacija se nada da će uslediti sankcije ukrajinskom rukovodstvu u vezi sa pretnjama ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Naime, ranije je zamenik načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Vadim Skibicki u intervjuu za "Velt" rekao da se Putin nalazi na vrhu liste za odstrel. 

"Ne sumnjam da 'lutkari' koji sede u Vašingtonu i Londonu počinju da razmišljaju o tome koliko su ti ljudi u Kijevu adekvatni. Nadam se da će uslediti sankcije protiv ovih tzv. lidera koji su izjavili da je trebalo pobiti sve Ruse, gde god da se nalaze. Ovo su rekli i savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Mihaila Podoljak i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov. Sada i lično prete šefu Ruske Federacije. Ovo je ozbiljna stvar", kazao je Lavrov u emisiji "Moskva. Kremlj. Putin".

Šef ruske diplomatije je naglasio da je Ukrajina teroristička država i da su kijevske vlasti odgovorne za to.

Podsetimo, šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov priznao je da Ukrajina stoji iza napada na neke poznate ličnosti iz javnog života Rusije.

Upitan da prokomentariše da li Kijev zaista stoji iza napada na Darju Duginu, Budanov je kazao sledeće: "Ubijali smo i ubijaćemo Ruse u bilo kojoj tački sveta sve dok Ukrajina u potpunosti ne pobedi". 

Moskva je ranije već osudila otvoreno agresivne izjave kijevskih zvaničnika i istakla da je to samo još jedna potvrda da je Ukrajina teroristička država koja sponzoriše, organizuje i izvršava ubistva. Predstavnik RF pri UN Vasilij Nebenzja, na jednoj od sednica, obratio se tim povodom kolegama i skrenuo njihovu pažnju na to što se ovakve terorističke namere kijevskog režima ne osuđuju.

Ipak, Zapad do sada nije odreagovao, dok neki od ukrajinskih glavnih medija objavljuju, i to bez cenzure, ankete na Telegramu pozivajući čitaoce da izaberu sledeću žrtvu terorističkog napada. 

image
VV inauguration
banner