Rusija

Zaharova o odnosu Rusije i Moldavije: Laž je da nije bilo poštovanja

Uvek smo poštovali vašu zemlju i narod, sa kojim smo toliko istorijski povezani i uvek smo osećali da je to obostrano, poručila portparolka ruskog MSP
Zaharova o odnosu Rusije i Moldavije: Laž je da nije bilo poštovanjawww.globallookpress.com © MFA Russia/Twitter.com

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je lažima reči predsednice Moldavije Maje Sandu da nikada nije postojalo međusobno poštovanje između Moskve i Kišinjeva.

Naime, Sandu je ranije izjavila da u odnosima sa Rusijom, Moldavija nikada nije uživala poštovanje, iako je, prema njenim rečima, Kišinjev uložio mnogo napora za to.

"Opet laž. Uvek smo poštovali ovu zemlju i njen narod, sa kojim smo toliko istorijski povezani. I uvek smo osećali da je to obostrano", napisala je Zaharova na Telegramu.

Zaharova je dodala da aktuelna predsednica Moldavije, koja poseduje rumunski pasoš, i slični nakaradni pseudopolitičari nemaju poštovanja prema narodu ove divne zemlje, kome je čak otela i jezik.

Maja Sandu je ranije potpisala zakon kojim je zvanični jezik ove države postao rumunski. 

"Danas sam potpisala zakon, koji potvrđuje istorijsku istinu, a to je da je državni jezik Moldavije rumunski", napisala je ona na Fejsbuku. 

Prema njenim rečima, "svi oni koju su desetinama godinama tvrdili da građani Moldavije govore na 'moldavskom', a ne na rumunskom jeziku imali su jedan cilj - da nas razdvoje". Na ovaj način, kako je dalje objasnila, svima njima bilo je lakše da sebi potčine naciju i da je kontrolišu.

image