Rusija

Peskov: Putin je uvek obavešten, ne koristimo "ajfon"

Ruski predsednik redovno dobija izveštaje o situaciji oko Šebekina
Peskov: Putin je uvek obavešten, ne koristimo "ajfon"© Petrov Sergey/news.ru via globallookpress.com

Ruski predsednik Vladimir Putin redovno dobija izveštaje o situaciji oko Šebekina, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ministarstvo odbrane, granična služba Federalne službe bezbednosti (FSB), Ministarstvo za vanredne situacije, belgorodske vlasti stalno izveštavaju predsednika Rusije o situaciji u Šebekinu, uključujući mere za obezbeđivanje privremenog smeštaja ljudima, naveo je.

"U vezi sa situacijom oko Šebekina, Vladimir Putin stalno dobija izveštaje od Ministarstva odbrane,  Pogranične službe, FSB-a, Ministarstva za vanredne situacije, a takođe je direktno obavešten od strane regionalnih i opštinskih vlasti o primenjenim merama u okviru pružanja neophodne pomoći stanovništvu", istakao je Peskov.

Komentarišući informaciju da je NATO spremio tajni plan u slučaju rata sa Rusijom, Peskov je istakao da je Alijansa u svojim radnim dokumentima Rusiju uvek smatrala neprijateljem.

"Stepen direktne i indirektne uključenosti država članica Alijanse u ovaj sukob je značajno porastao" rekao je.

O vesti da je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) razotkrila špijunsku akciju američkih specijalnih službi uz primenu "epl" gedžeta, Peskov je poručio da je zaposlenima u administraciji predsednika Rusije zabranjeno korišćenje "ajfona" u službene svrhe.

Nije poznato da je kod nekog od zaposlenih otkriveno da ima zaražen "ajfon", objasnio je on.

Portparol Kremlja se osvrnuo i na trenutnu situaciju u zemlji i ukrajinski konflikt i rekao da je veliki broj građana spreman da služi u vojsci po ugovoru, odnosno, da se uputi u zonu Specijalne vojne operacije. Predsednik Putin je, prema njegovim rečima, o ovome svemu obavešten.

image