Rusija

Izveštaj sa fronta: Ruska PVO oborila još jedan ukrajinski Su-25

Oboreno je pet projektila višecevnog raketnog bacača HIMARS, antiradarska raketa HARM i likvidirano je više od 30 ukrajinskih vojnika u Hersonskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane
Izveštaj sa fronta: Ruska PVO oborila još jedan ukrajinski Su-25www.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Ruske snage protivvazdušne odbrane oborile su avion Su-25, pet raketa HIMARS, antiradarsku raketu HARM i osam bespilotnih letelica, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Ruski PVO sistemi oborili su avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u blizini sela Osokorovka, u oblasti Herson. Tokom dana oboreno je pet projektila višecevnog raketnog bacača HIMARS i antiradarska raketa HARM. U tom pravcu, likvidirano je više od 30 ukrajinskih vojnika, uništen je PVO sistem Osa-AKM, samohodni top 'gvozdika' i haubica Msta-B", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u pravcu Kupjanska likvidirano oko 30 ukrajinskih vojnika, da su uništeni samohodni topovi "krab", poljske proizvodnje i M109 "paladin" američke proizvodnje, kao i haubica D-20.

U saopštenju se navodi da je u pravcu Donjecka likvidirano oko 310 ukrajinskih vojnika, da su uništena dva tenka, dva borbena vozila, dve haubice Msta-B, haubica D-30, kao i dva skladišta oružja.

"U poslednja 24 časa gubici Oružanih snaga Ukrajine u zaporoškom pravcu iznosili su više od 50 vojnika, 11 tenkova, uključujući tri "leoparda", 16 oklopnih vozila, britanski sistem protivvazdušne odbrane 'stormer' i M777 artiljerijski sistem američke proizvodnje", naveli su u ministarstvu.

Osim toga, na pravcu Krasnog Limana likvidirano je više od 50 ukrajinskih vojnika, uništena su dva tenka i dve haubice D-30 i jedna D-20.

Rogov: Nastavljaju se teške borbe u istočnom delu Zaporožja

Nastavljaju se teške borbe u istočnom delu Zaporoškog fronta, saopštio je lider pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov.

"Nastavljaju se teške borbe na spoju Zaporoške oblasti i DNR. Nemajući uspeha u frontalnim napadima, neprijatelj pokušava da opkoli naše jedinice na obodu Vremenskog", napisao je Rogov na Telegramu.

Prema njegovim rečima, tokom borbi ruska vojska je vratila kontrolu nad naseljenim mestom Neskučno.

"Na početku velike ofanzive Oružanih snaga Ukrajine, neprijatelj je na kratko uspeo da uđe i u Neskučno, nakon čega je otuda isteran kontranapadom. Selo se nalazi u niziji i nije ga lako držati pod artiljerijskom vatrom", naglasio je Rogov.

image