Rusija

Desna ruka Kadirova: "Živ i zdrav"

Ukrajinski izvori su ranije tvrdili da je Adam Delimhanov ubijen
Desna ruka Kadirova: "Živ i zdrav"www.globallookpress.com © Russian State Duma/via Globallookpress.com

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin upravo je razgovarao sa poslanikom Adamom Delimhanovim o kojem su mediji pisali da je ranjen, pa čak i poginuo u zoni specijalne operacije.

"Volodin nam je rekao o svom kolegi: upravo smo razgovarali sa Adamom Delimhanovim. On je živ i zdrav", napisao je na Telegramu Dmitrij Kuznjecov, član Odbora za odbranu Dume.

Čečenski lider Ramzan Kadirov je napisao ranije da nije uspeo da stupio u kontakt sa Delimhanovim, koji se smatra njegovom "desnom rukom".

Ruski mediji su javili da je ruski poslanik Adam Delimhanov ranjen u Ukrajini, pozivajući se na pres-službu donjeg doma parlamenta. Delimhanov je poreklom iz Čečenije i blizak je saradnik čečenskog lidera Ramzana Kadirova.

Saopštenje je usledilo kao odgovor na tvrdnje proukrajinskih izvora da je poslanik ubijen.

Državna duma, u kojoj Delimhanov predstavlja svoj rodni region, nije odmah njegovo trenutno stanje.

Ranije danas, ukrajinski politički komentator Kiril Sazonov naveo je na društvenim mrežama da su ukrajinski komandosi uhvatili u zasedi kolonu u Zaporožju u kojoj je bio i Delimhanov. Navodno je tom prilikom više ljudi poginulo.

Ovaj 53-godišnji ruski zvaničnik, koga su neki opisali kao desnu ruku Kadirova, takođe je služio kao komandant čečenskih snaga u Ukrajini. Prošle godine dobio je najviše vojno odlikovanje svoje zemlje za hrabrost tokom borbi u Donbasu.

image