Rusija

Putin čestitao osnivanje Sevastopolja: Istorijska odluka o ujedinjenju sa Rusijom

Ispunjen velikim pobedama i slavom mnogih generacija naše vojske, Sevastopolj je decenijama bio pouzdana ispostava naše države na Crnom moru, poručio je ruski predsednik
Putin čestitao osnivanje Sevastopolja: Istorijska odluka o ujedinjenju sa Rusijomwww.globallookpress.com © Gavriil Grigorov/Kremlin Pool

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je stanovnicima Sevastopolja 240. godišnjicu osnivanja grada, nazvavši istorijskom njihovu odluku 2014. godine da se ponovo ujedine sa Ruskom Federacijom 2014, prenosi TASS.

"Istorijska prekretnica za grad postao je 16. mart 2014, kada su Sevastopoljci, zajedno sa Krimcima, pokazali jasnu volju da zauvek budu zajedno sa Rusijom. Danas čvrsto podržavate i branite svoj izbor, pokazujući uzdržanost i odlučnost. Vaši sunarodnici, vojnici i oficiri, bore se herojski, kao dostojni naslednici svojih očeva, dedova i pradedova", kazao je Putin.

Ruski lider je istakao posebnu herojsku sudbinu Sevastopolja, koji se "s pravom ponosi svojom bogatom istorijom, divnim vojnim, radničkim, kulturnim i duhovnim tradicijama".

"Ispunjen velikim pobedama i slavom mnogih generacija naše vojske, Sevastopolj je decenijama bio pouzdana ispostava naše države na Crnom moru. Imena i dela legendarnih admirala, oficira, vojnika, crnomorskih mornara, civila koji su hrabro odbranili grad zauvek će ostati u sećanju naroda, koji su pošteno služili otadžbini", poručio je ruski predsednik poželevši Sevastopoljcima uspeh u korist njihovog rodnog grada i cele Rusije. 

image