Rusija

Ruska avijacija grupe Zapad nanela osam udara ukrajinskoj vojsci, naoružanju i vojnoj orpemi

Ruska artiljerija je u zoni odbrane prve tenkovske armije porazila neprijateljsku diverzantsko-izviđačku grupu iz 32. zasebne mehanizovane brigade, kazao je pukovnik Sergej Zibinski
Ruska avijacija grupe Zapad nanela osam udara ukrajinskoj vojsci, naoružanju i vojnoj orpemi© Tanjug/AP Photo/Libkos

U pravcu Kupjanska ruska avijacija je nanela osam udara na ukrajinske trupe, rekao je za "RIA Novosti" pukovnik Sergej Zibinski, portparol grupe Zapad.

"Posade jurišnih helikoptera Ka-52 i Mi-28, jurišnih aviona Su-25 izvele su osam raketnih napada na pozicije vojske, naoružanja i vojne opreme 14. odvojene mehanizovane brigade i 103. odvojene brigade teritorijalne odbrane", precizirao je.

Raketne trupe grupe Zapad pogodile su neprijatelja iz višecevnog raketnog sistema "tornado-S" u blizini mesta Staroverovka.

Takođe, u zoni odbrane prve tenkovske armije, ruska artiljerija je porazila neprijateljsku diverzantsko-izviđačku grupu iz 32. zasebne mehanizovane brigade, i sprečila tri pokušaja jedinica Oružanih snaga Ukrajine da izvedu rotaciju u blizini mesta Berestovo i Stelmahovka.

Pored toga, u blizini sela Kislovka, ruske trupe su upotrebile minobacače "sani" i tenkove T-72B3 za napad na neprijateljske položaje. Neprijatelj je izgubio čitav vod, a uništen je i jedan oklopni transporter i kamion.

image