Rusija

Rusija dronovima "geran" gađala strateške ciljeve u Ukrajini, Kijev bez struje, u Lavovu eksplozije

Ukrajinska prestonica ima probleme sa napajanjem nakon što su ruske bespilotne letelice nadletale grad, a u Lavovu su oštećeni kritični infrastrukturni objekti
Rusija dronovima "geran" gađala strateške ciljeve u Ukrajini, Kijev bez struje, u Lavovu eksplozijewww.globallookpress.com © Aleksandr Gusev/Keystone Press Agency

Cele noći i jutra ruska vojska je gađala infrastrukturne objekte Ukrajine, eksplozije su odjeknule u mnogim oblastima.

Eksplozije su se čule u Kijevu i regionu, u Lavovskoj, Odeskoj, Hmeljničkoj, Nikolajevskoj, Zaporoškoj, Viničkoj oblasti i u Hersonu. A u Zaporožju je pogođeno skladište municije ukrajinske vojske, piše telegram kanal "Ridovka".

"U zoru se nastavilo. Na snimku se vidi kako ruski dron ponosno leti iznad ukrajinske prestonice. U Kijevu je izbio požar posle napada. A pogođeni su i kritični objekti infrastrukture u Lavovskoj oblasti", piše izvor.

"Dim se nadvio nad ukrajinskim gradovima. Gori kritična infrastruktura – ​​termoelektrane u Kijevu, Harkovu, Dnjepropetrovsku, Žitomiru. Policajci i nacionalisti u uniformi trče ulicama, pucaju iz pušaka u nebo. A tamo... Tamo mirno leti 'geran', novo rusko čudotvorno oružje, dron kamikaza", piše "Komsamoljaksja pravda".

Rusija je sinoć, kako navodi izvor, gađala termoelektrane, skladišta automobila i nafte.

Ukrajinska prestonica ima probleme sa napajanjem nakon što su ruski dronovi "geran" nadletali grad. Pojedini delovi grada su ostali bez struje, zaustavljen je električni saobraćaj, javlja "Ridovka".

Kako javlja gradska komunalna služba, četiri visokonaponske trafostanice u elektroenergetskom sistemu Kijeva su bez struje.

U Lavovu su oštećeni kritični infrastrukturni objekti, saopštio je ukrajinski TV kanal TSN, pozivajući se na regionalnu vojnu administraciju. Prema informacijama kojima raspolažu, u Lavovu su pogođeni kritični infrastrukturni objekti, nema povređenih.

"Izbio je i požar. Sve službe su na licu mesta", saopštila je administracija.

Rano jutros oglasila se uzbuna za vazdušni napad u Lavovskoj oblasti, gradom su odjeknule eksplozije, javili su ukrajinski mediji. Na većem delu teritorije Ukrajine objavljena je vazdušna uzbuna.

image