Rusija

Kadirov: Čečenski borci smelo čuvaju otadžbinu, juče u Rostovu čekali Putinovo naređenje

Vojnici su, prema rečima lidera Čečenije, delovali striktno u skladu sa naređenjem i sjajno ispunili zadatak koji im je dodeljen
Kadirov: Čečenski borci smelo čuvaju otadžbinu, juče u Rostovu čekali Putinovo naređenjewww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Čečenski borci su juče došli do Rostova na Donu i spremno čekali naređenje da počnu sa izvršenjem zadatka, napisao je lider Čečenije Ramzan Kadirov na Telegramu u vezi sa pobunom koju je predvodio osnivač privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin.

Borci Ministarstva odbrane i Ruske garde u Čečenskoj Republici su od ranog jutra bili na spremni da izvrše svako naređenje ruskog predsednika Vladimira Putina, iz Čečenije je došlo 3.000 elitnih vojnika da zaštiti Moskvu.

"Hvala svemogućem Alahu što je situacija završena bez direktnog sukoba. Naši momci su pokazali visoku borbenu sposobnost i spremnost da brane Otadžbinu po svaku cenu na prvu komandu", napisao je Kadirov.

Za ovaj zadatak je bio angažovan komandant specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov i komandant puka "Sever-Ahmat" Zajndi Zingijev. Prema rečima Kadirova, čečenski borci su delovali striktno u skladu sa naređenjem i sjajno ispunili zadatak koji im je dodeljen.

"Danas sam se još jednom uverio da su naši borci pouzdana barijera protiv svake pretnje našoj državi, lojalna i pouzdana pešadija Vrhovnog glavnokomandujućeg, predsednika Rusije Vladimira Putina", zaključio je Kadirov.

Konvoj privatne vojne kompanije "Vagner" kasno sinoć napustio je grad Rostov na Donu, situacija u gradu je mirna, saobraćaj Budjonovskim prospektom je obnovljen.

image