Rusija

Zaharova: Zelenski predlaže Ukrajincima engleski jezik i džoint, i ne ide jedno bez drugog

"Izgleda da su registraciju istopolnih brakova ostavili za desert - bliže Božiću", dodala je ironično
Zaharova: Zelenski predlaže Ukrajincima engleski jezik i džoint, i ne ide jedno bez drugogGetty © Paula Bronstein / Stringer

Zelenski je predložio da Vrhovna Rada zvanično utvrdi status engleskog kao jednog od jezika međunarodne komunikacije u Ukrajini i to odmah nakon što je izneo predlog za legalizaciju marihuane, primetila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Logično, naravno. To im bez džointa ne bi prošlo", napisala je na Telegramu. "Izgleda da su registraciju istopolnih brakova ostavili za desert - bliže Božiću", dodala je ironično.

Zelenski je juče predložio da se legalizuju lekovi na bazi kanabisa kako "Ukrajinci i Ukrajinke ne bi morali da trpe bol, stres i traume zbog ratova", prenose "RIA Novosti".

Prema njegovim rečima, Ukrajina treba da usvoji taj zakon, koliko god se činilo neobičnim i teškim.

S druge strane, svrha zakona o jeziku je da promoviše upotrebu engleskog kao jednog od jezika međunarodne komunikacije širom Ukrajine, navodi se u tekstu zakona objavljenom na sajtu Rade uz napomenu da će usvajanje ovog zakona doprineti "aktiviranju procesa integracije Ukrajinaca u evropsku zajednicu".

Pritom, supruga predsednika Ukrajine Elena Zelenskaja strahuje da će neprijateljstva u zemlji negativno uticati na mentalno zdravlje njenih stanovnika, piše "RBK-Ukrajina".

Prema njenim rečima, izdržljivost Ukrajinaca, o kojoj "ceo svet priča", ima svoje granice. Populacija će se vremenom raspadati i češće će patiti od mentalnih poremećaja, zaključila je predsednikova supruga.

image