Rusija

Osmogodišnja devojčica izvršila "državni udar" u Putinovom kabinetu (VIDEO)

Raisat Akipova iz Dagestana sela je u fotelju ruskog predsednika i telefonirala premijeru Mihailu Mišustinu

Mini "državni udar" odigrao se u Kremlju kada je osmogodišnja devojčica iz Dagestana privremeno smenila ruskog predsednika Vladimira Putina i bar na nekoliko minuta oprobala se u ulozi državnika.

Zapadnim medijima koji jedva čekaju i otvoreno navijaju da neko drugi sedne u Putinovu fotelju, ovo međutim, nije bila vest - prosto iz razloga što se situacija koja se odigrala u Putinovom kabinetu nikako ne uklapa u sliku "monstruma" koju oni pažljivo i istrajno grade o ruskom lideru.

Jer, iako na prvi pogled deluje strog, oštar i neumoljiv, potpuno druga strana Putinovog karaktera otkrila se kada je političar u svom kabinetu ugostio malenu Raisat Akipovu, curicu koja je postala viralna kada je objavljen snimak na kome gorko plače jer tokom predsednikove posete Derbentu prošle nedelje nije uspela da ga vidi.

Mala Putinova obožavateljka još sa vrata se zatrčala u njegov zagrljaj. Osmeh nisu ni hteli, ni mogli da sakriju ni ona, ni njen idol.

"Kada sam krenuo iz Derbenta i stigao u Moskvu, pokazali su mi snimak na kojem plačeš. Nažalost, nisam mogao da razgovaram sa svakim ko je stajao na trgu, ali me je tvoja reakcija ipak uznemirila", rekao je Putin poklanjajući joj veliki buket cveća.

Ruski predsednik ju je zatim upitao šta je sve obišla u Moskvi, a curica mu je otkrila da su je mama i tada odveli na Crveni trg.

I Putin je onda rešio da joj pokaže jednu od najvećih znamenitosti ruske prestonice- kabinet iz kog vedri i oblači Rusijom, ali i ostatkom sveta.

Veselo ušetavši u Putinovu kancelariju, osmogodišnja Raisat nepogrešivo je detektovala jednu od najmoćnijih pozicija na svetu- Putinovu fotelju. Naravno, odmah pokraj stola nalazile su se i čuvene "vruće linije" preko kojih predsednik izdaje naređenja vojnom i političkom rukovodstvu države, ali i razgovara sa drugim, najmoćnijim ljudima sveta.

A onda je Putin veselo dozvolio maloj "pučistkinji" da ga privremeno svrgne i bar na nekoliko minuta preuzme njegov posao - da telefonira premijeru Mihailu Mišustinu i proveri da li je radnom mestu.

"Hvala vam što ste nas pozvali, to je jako važno za nas, važno za našu republiku. Hvala za sav vaš rad i sve što činite. Podržavamo vašu politiku i verujemo da je čovek kao vi nezamenjiv", istakao je otac devojčice dok su on i njegova porodica pili čaj sa predsednikom završavajući tako "puč" na najlepši mogući način.

image