Rusija

MSP RF: Svako ko šalje oružje Kijevu narušava odnose sa Moskvom

Zahvalni smo onim zemljama koje nalaze u sebi snagu da se suprotstave masovnim pritiscima Kolektivnog zapada, poručuje Moskva
MSP RF: Svako ko šalje oružje Kijevu narušava odnose sa Moskvomwww.globallookpress.com © Баранов Владимир

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije upozorilo je danas da će isporuka oružja Ukrajini izuzetno negativno uticati na odnose Moskve i onih država koje se odluče na taj korak. 

"Zahvalni smo onim zemljama koje nalaze u sebi snagu da se suprotstave masovnim pritiscima Kolektivnog zapada. Pozivamo svoje saveznike, partnere i istomišljenike da nastave da zauzimaju principijelan stav po sličnim pitanjima, i da ne nasedaju na obećanja koja se tiču kompenzacija, dividenadi i različitih olakšica", rekla je predstavnica ministarstva Marija Zaharova. 

"Saznaće se za isporuku oružja preko nametnutih kompanija, trećih ili četvrtih lica, pod izgovorom zakupa, privremenog skladištenja" i slično, i to će jako negativno uticati na "perspektivu bilateralnih odnosa sa Ruskom Federacijom", dodaju iz Ministarstva. 

Moskva danas još navodi da se pritisci vrše i na ruske partnere iz BRIKS-a, Šangajske organizacije za saradnju, ODKB-a i Zajednice nezavisnih država, te da se ove države nagovaraju da učestvuju u organizovanju predaje oružja kijevskom režimu. 

image