Rusija

Šojgu proverio obuku vojske za upravljanje tenkovima T-90 "proboj" (VIDEO)

Ministar odbrane Ruske Federacije proverio je razvoj veština vojnika po ugovoru u vođenju borbenih dejstava u različitim uslovima situacije i terena, uključujući i gradsku borbu
Šojgu proverio obuku vojske za upravljanje tenkovima T-90 "proboj" (VIDEO)© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvršio je inspekciju organizacije borbene obuke vojnika po ugovoru koji služe u novoformiranim formacijama i vojnim jedinicama na poligonima Južnog vojnog okruga, kao i obuku vojske za upravljanje tenkovima T-90 "proboj", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Ministar odbrane Ruske Federacije je lično proverio razvoj veština vojnika po ugovoru u vođenju borbenih dejstava u različitim uslovima situacije i terena, uključujući i gradsku borbu. Takođe, proverio je pripremu i izvođenje časova vožnje i borbenog gađanja posade tenkova T-90 'proboj'", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se obuka posade odvija i na savremenim interaktivnim simulatorima koji omogućavaju uvežbavanje svih elemenata borbene obuke.

Kako se navodi, ruski vojnici su istakli visoke performanse borbenih vozila, preciznost pucanja i lakoću rada.

Načelnik Glavne uprave za borbenu obuku Oružanih snaga RF, general-pukovnik Ivan Buvalcev, izvestio je ministra da se tokom obuke posebna pažnja posvećuje teorijskom znanju vojnika o poražavanju neprijateljske vojne opreme na osnovu aktuelnih obrazovno-metodoloških dokumenata.

"Materijal za obuku je pripremljen uzimajući u obzir iskustvo izvođenja Specijalne vojne operacije (SVO)", kazao je Buvalcev.

Predstavnici komande Južnog vojnog okruga izvestili su ministra da vežbe na poligonima vode oficiri koji imaju borbeno iskustvo stečeno tokom SVO. Na poligonu se istovremeno obučavaju motorizovane, tenkovske i artiljerijske jedinice.

image