Rusija

Ambasador RF: Licemerni komentari SAD na rusko nuklearno oružje u Belorusiji

Sve ono što radimo, radimo kako bismo zaštitili Saveznu državu Rusije i Belorusije koje formiraju jedan odbrambeni prostor, kaže diplomata
Ambasador RF: Licemerni komentari SAD na rusko nuklearno oružje u Belorusijiwww.globallookpress.com © State Duma of Russian Federation

U saopštenju NATO-a se tvrdi da razmeštanje taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji navodno podriva stabilnost i bezbednost u evroatlantskom regionu, ali se istovremeno i navodi da američko nuklearno oružje u Evropi služi održavanju mira, što je licemerno, ocenio je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov. 

On je istakao da rusku stranu "odavno već ne iznenađuje sklonost SAD i njihovih saveznika da obrću činjenice i logiku". Protivljenje Amerikanaca tome što se u Belorusiji razmešta rusko taktičko nuklearno naoružanje ne pije vodu, jer američka strana ne krije da su njihovo nuklearno oružje i nuklearne vežbe usmerene protiv Rusije. 

U takvim uslovima, sve ono što radi Moskva ima za cilj odbranu države, a kako je naglasio, radi se o Saveznoj državi Rusije i Belorusije, koja formira jedan zajednički odbrambeni prostor i za Moskvu i za Minsk.

image