Rusija

Volodin: Samo dva i po odsto žita otišlo u siromašne zemlje

Ne može se isključiti da je teroristički napad na Krimski most ponovo izveden pod maskom žitnog sigurnosnog koridora, napisao je prvi čovek ruske dume na Telegramu
Volodin: Samo dva i po odsto žita otišlo u siromašne zemljewww.globallookpress.com © Icana News Agency/Keystone Press Agency

Povodom prestanka važenja Sporazuma o žitu predsednik Dume napisao je na svom Telegram kanalu da dogovor o žitu danas ne funkcioniše, i da je samo dva i po odsto hrane otišlo u najsiromašnije zemlje.

U objavi on dalje navodi i da se ne ispunjavaju obaveze prema Rusiji o izvozu poljoprivrednih proizvoda.

"Humanitarni koridor se redovno koristi za prikrivanje terorističkih napada režima u Kijevu. U oktobru, zatim u martu i aprilu, bespilotni čamci su pokušavali da napadnu Crnomorsku flotu i civilnu infrastrukturu", napisao je Volodin.

"Ne može se isključiti da je teroristički napad na Krimski most ponovo izveden pod maskom žitnog sigurnosnog koridora", ukazuje on i dodaje: "Zahtevaćemo od parlamenata drugih država da izraze stav o neprihvatljivosti korišćenja žitnog sporazuma za terorističke napade".

"Vladimir Zelenski i sponzori kijevskog režima odgovorni su za smrt civila. Žrtve napada bili su članovi porodice iz Belgorodske oblasti. Roditelji su poginuli, devojčica je u bolnici", podseća Volodin.

"Podržavamo raskid Sporazuma o žitu pod ovakvim uslovima. Obnova sporazuma je moguća samo ako se ispune obaveze prema Rusiji i ako se žitni koridor ne bude koristio za terorističke napade", objasnio je prvi čovek ruske Dume.

image