Rusija

Ruska vojska odbila napad 28 ukrajinskih dronova na Krim

Ruska PVO uništila je 18 dronova, a preostalih 11 uništeno je sredstvima elektronskog ratovanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije
Ruska vojska odbila napad 28 ukrajinskih dronova na Krim© TANJUG/AP Photo

Ruska vojska odbila je napad ukrajinskih snaga na Krim, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. 

"Tokom noći sprečen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad uz korišćenje 28 bespilotnih letelica na objekte na teritoriji Krima", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ruska PVO je uništila 18 dronova, a preostalih 11 uništeno je sredstvima elektronskog ratovanja.

Povređenih i oštećenja objekata nije bilo.

O napadima je prethodno izvestio i lider Krima Sergej Aksjonov.

"Noćas je na istoku Krima ruski PVO oborio devet bespilotnih letelica, dok je još 19 potisnuto elektronskim ratovanjem. Žrtava nije bilo. Hvala našim vojnicima na službi! Radili su jasno i koherentno. Molim sve da ostanu mirni i veruju samo pouzdanim izvorima informacija", napisao je Aksjonov na Telegramu.

Podsetimo, juče je izvršen napad na Krimski most u kojem su dve osobe poginule, dok je jedna teško povređena.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da iza napada na Krimski most stoji Kijev, koji je akciju organizovao zajedno sa Londonom i Vašingtonom, dok je Antiteroristički komitet Rusije naveo da se radi o terorističkom napadu koji je izveden uz pomoć dva ukrajinska drona.

Savetnik lidera DNR-a, Jan Gagin, u međuvremenu je precizirao da je napad na Krimski most izvršen uz pomoć dronova NATO pakta.

image