Rusija

Rusija nakon što je Amerika pojačala sankcije: Opravdano smo jačali odbrambenu sposobnost

Destruktivne akcije Vašingtona prema Moskvi naglašavaju nedostatak alternative u ubrzanim procesima dedolarizacije svetskih ekonomskih veza i tržišta, navodi se u saopštenju ruske ambasade
Rusija nakon što je Amerika pojačala sankcije: Opravdano smo jačali odbrambenu sposobnostGetty © Chip Somodevilla / Staff

Destruktivne akcije SAD potvrđuju da se Rusija opravdano opredelila za jačanje odbrambene sposobnosti, kao i finansijskog i tehnološkog suvereniteta, navodi se u saopštenju ruske ambasade u Vašingtonu objavljenom povodom proširenja spiska sankcija SAD protiv Rusije.

Jasno je da je nova runda sankcija zapravo represija namenjena ograničavanju potencijala ruskog vojno-industrijskog kompleksa i energetskog sektora, kao i otežavanje pristupa međunarodnom finansijskom sistemu, navodi ruska ambasada.

Destruktivne akcije Vašingtona prema Moskvi naglašavaju nedostatak alternative u ubrzanim procesima dedolarizacije svetskih ekonomskih veza i tržišta, smatraju ruske diplomate.

"Ne treba se čuditi beskrajnim napadima američke administracije u uslovima hibridnog rata koji je Zapad pokrenuo protiv naše zemlje", uverena je ambasada.

Kako proizilazi iz ranije pisane izjave američkog Ministarstva finansija, novo proširenje američkih sankcija protiv Ruske Federacije usmereno je pre svega na vojno-industrijski sektor, nauku, banke i rudarsku industriju.

Ukupno, Vašington je proširio sankcione liste za skoro 120 ljudi i organizacija. Među njima je nekoliko ruskih banaka i zvaničnika, uključujući zamenike ministara.

image