Rusija

Poljanski o napadu na ruske novinare: SAD prešle crvenu liniju

Kasetna municija ubija ruske novinare, a sve ovo se čini kako bi SAD spasile kijevski režim, kaže ruski diplomata pri UN
Poljanski o napadu na ruske novinare: SAD prešle crvenu linijuwww.globallookpress.com © MFA Russia

SAD su prekršile sve moralne granice, rekao je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski, komentarišući današnji ukrajinski napad kasetnom municijom na ruske novinare u Zaporoškoj oblasti.

Kasetnu municiju Ukrajina je dobila od Vašingtona, i ona se danas koristi za ubijanje ruskih novinara, napisao je Poljanski na Tviteru. 

"Interesantno je kakvo je mišljenje javnosti u SAD o tome što njihova zemlja prelazi preko svih moralnih 'crvenih linija' u uzaludnom pokušaju da spasu korumpirani kijevski režim koji se ruši. Čini se da je američki establišment u stanju samo da 'poučava' druge", dodao je Poljanski.

Podsetimo, danas oko 11 sati po srednjeevropskom vremenu Ukrajina je izvela napad kasetnom municijom u kojem su stradali ruski novinari. Jedan novinar, vojni dopisnik "RIA Novosti" je poginuo prilikom evakuacije, a povređena su još tri novinara.

Ruska javnost osudila je napad, a iz Saveta Federacije su poručili da odgovornost za zločin u istoj meri leži na Kijevu, koliko i na Vašingtonu.

U isto vreme, kako su danas preneli ruski mediji, tokom dana kasetnom municijom napadnuta je i Belgorodska oblast u Rusiji.

image