Rusija

Ukrajina diskredituje zapadno oružje: Pogodno samo za uništavanje civilne infrastrukture

"Ceo svet vidi da je naoružanje sa Zapada pogodno samo za uništavanje civilne infrastrukture", kazao je poslanik Državne dume
Ukrajina diskredituje zapadno oružje: Pogodno samo za uništavanje civilne infrastrukturewww.globallookpress.com © IMAGO/Antti Aimo-Koivisto

Ukrajina je diskreditovala zapadno oružje koje joj je isporučeno, a koje je, kako je praksa pokazala, pogodno samo za uništavanje civilne infrastrukture, izjavio je poslanik Državne dume sa Krima Mihail Šeremet za "RIA Novosti".

"Ukrajina je dovoljno diskreditovala zapadno oružje. Sada je ceo svet video da je ono pogodno samo za uništavanje civilne infrastrukture, kao i za lansiranje raketnih napada na mirne gradove u kojima žive žene, deca i starci", rekao je Šeremet.

Ukrajinska kontraofanziva na južno-donjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu počela je 4. juna. Kijev je u borbu uključio brigade koje je obučavao NATO, naoružane zapadnom opremom, među kojima su tenkovi "leopard" nemačke proizvodnje - u javnosti nadaleko hvaljeni, mada ih ruska vojska, prema rečima ruskog predsednika uništava sa lakoćom.

"'Bredliji' i 'leopardi' lepo gore, kao što smo očekivali", kazao je Vladimir Putin prošlog meseca.

Kako je predsednik Vladimir Putin izjavio 21. jula, ukrajinske trupe ne ostvaruju rezultat, a zapadni nalogodavci su "očigledno razočarani" tokom "kontraofanzive". Kijevu, prema njegovim rečima, ne pomažu ni kolosalni resursi zapadnog naoružanja koje je predato Ukrajini – tenkovi, artiljerija, oklopna vozila, projektili, kao ni na hiljade stranih plaćenika i savetnika, koji bi trebalo da pomognu u probijanju naše linije odbrane.

image