Rusija

Šojgu položio cveće na spomenik sovjetskim vojnicima palim za oslobođenje Severne Koreje (VIDEO)

Ministar odbrane Rusije je posetio i spomenike Kim Ilsunga i Kim Džongila na brdu Mansu u samom centru glavnog grada
Šojgu položio cveće na spomenik sovjetskim vojnicima palim za oslobođenje Severne Koreje (VIDEO)© Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu i članovi ruske delegacije položili su cveće na Spomenik oslobođenja u Pjongjangu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Jutros je general armije Sergej Šojgu položio cveće i na spomenike Kim Ilsunga i Kim Džongila na brdu Mansu u samom centru glavnog grada Severne Koreje.

Spomenik oslobođenja podignut je u glavnom prestonici Severne Koreje 15. avgusta 1946. godine u znak zahvalnosti korejskog naroda sovjetskim vojnicima koji su pali prilikom oslobođenja Koreje 1945. godine.

Spomenik je sačinjen od granitne stele visoke 30 metara sa crvenom zvezdom na vrhu, nalazi se na jednom od najviših brda u centru Pjongjanga – planini Moranbong, sa koje se pruža panoramski pogled na ceo grad.

Ruska vojna delegacija na čelu sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejem Šojguom stigla je u Severnu Koreju, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF.

Ministar Šojgu će u Severnoj Koreji boraviti od 25. do 27. jula na obeležavanju 70. godina od završetka Korejskog rata.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je istaklo da će poseta pomoći jačanje vojnih veza Moskve i Pjongjanga i da će postati važna faza u razvoju saradnje dve države.

image