Rusija

Rusija oborila dron iznad Sevastopolja, nakon eksplozije nastao požar (VIDEO)

Vatrogasne ekipe su izašle na teren i gase požar, napisao je guverner grada
Rusija oborila dron iznad Sevastopolja, nakon eksplozije nastao požar (VIDEO)© Tanjug/ Sevastopol Governor Mikhail Razvozhaev telegram channel via AP, File

Rusija je danas oborila dron iznad Sevastopolja na Krimu, gde se nalazi Cronomorska mornarička flota Rusije, prenose "RIA Novosti".

Međutim, nakon što je dron oboren i pao na zemlju, došlo je do eksplozije koja je zapalila travu i žbunje, javio je guverner Sevastopolj Mihail Razvožajev.

"Vatrogasne ekipe su izašle na teren i gase požar, više detalja ću preneti naknadno", napisao je na Telegramu.

Oružane snage Ukrajine sve češće pokušavaju da bespilotnim letelicama napadnu Sevastopolj, glavnu bazu Crnomorske flote, kao i druge objekte na Krimu. Mete napada su štabovi flote, energetski objekti, vojni aerodromi. međutim, ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništavaju većinu dronova.

Jutros su ruski patrolni brodovi uništili tri ukrajinska bespilotna čamca koja su pokušala da ih napadnu u Crnom moru, 340 kilometara jugozapadno od Sevastopolja, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane Rusije.

"Oružane snage Ukrajine noćas su bezuspešno pokušale da sa tri bespilotna čamca napadnu patrolne brodove 'Sergej Kotov' i 'Vasilij Bikov' Crnomorske flote. Ruski brodovi su kontrolisali plovidbu na jugozapadu Crnog mora, 340 kilometara jugozapadno od Sevastopolja. Prilikom odbijanja napada, sva tri neprijateljska bespilotna plovila uništena su vatrom iz standardnog naoružanja ruskih brodova", navodi se u saopštenju.

Nešto kasnije, Oružane snage Ukrajine pokušale su da napadnu i ruske civilne transportne brodove sa tri vodena drona u jugozapadnom Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ruski ratni brodovi koji su pratili pomorski transport pronašli su dronove i uništili ih.

image