Rusija

Putin: Ruski heroji u zoni SVO samo s jednim ciljem - odbrana otadžbine i naroda

Predsednik Rusije uručuje Zlatne zvezde "Heroja Rusije" i Orden za hrabrost učesnicima u Specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini i ličnostima koji su dali doprinos prosveti, nauci, medicini, kulturi, poljoprivredi i industriji
Putin: Ruski heroji u zoni SVO samo s jednim ciljem - odbrana otadžbine i naroda© Максим Блинов / РИА Новости

Ruski vojnici koji učestvuju u Specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini došli su na prvu liniju fronta samo sa jednim jedinim ciljem - da u teškim vremenima budu uz otadžbinu i svoj narod, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na dodeli državnih nagrada.

"U odanoj službi otadžbini imali su cilj da zaštitite ideale, kulturu, nacionalne interese, da odbrane sveto pravo ljudi da žive po slobodnoj volji i da ispune zavet predaka, nastave tradiciju u čijoj je srži spremnost da urade sve za svoju voljenu zemlju", kazao je Putin.

"Otišli su kao heroji, nisu se pokolebali niti odstupili", rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin o stradalim učesnicima Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Lider Rusije danas u Kremlju dodeljuje državne nagrade, Zlatne zvezde "Heroja Rusije" i "Orden za hrabrost", učesnicima SVO i izuzetnim ličnostima koji su dali doprinos prosveti, nauci, medicini, kulturi, poljoprivredi i industriji.

"Svečana ceremonija uručenja državnih nagrada u Kremlju je znak velikog poštovanja prema istaknutim građanima Rusije, koji su dali ogroman lični doprinos razvoju naše zemlje", kazao je Putin.

Nagrađeni građani Rusije su dokazali da svojim trudom, radom, talentom, neverovatnim dostignućima za opšte dobro, odanošću građanskoj dužnosti i vojničkom zakletvom, mogu mnogo da postignu, kazao je Putin.

Nagrade je uručio i članovima Nacionalne garde i Ministarstva unutrašnjih poslova koji su 24. juna nesebično branili ustavni poredak Rusije.

"Svako od njih je na svojoj dužnosti pokazao hrabrost i uradio sve što je mogao da ispuni svoju službenu i građansku dužnost", kazao je Putin.

U Kremlju su danas predstavnici raznih profesija, tu su vojna lica, lekari, pisci, građevinari, metalurzi, kulturni radnici.

"Vaša dostignuća su snaga, ponos i čast Rusije. Hvala vam na trudu, posvećenosti i odanosti otadžbini. Želim vam novi uspeh", poručio je Putin.

image