Rusija

Još jedan pokušaj terorističkog napada na Krim: Uništeno 13 ukrajinskih dronova

Zahvaljujući radu sistema PVO je uništeno deset bespilotnih letelica, a još tri su uništena sistemima za elektronsko ratovanje, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane
Još jedan pokušaj terorističkog napada na Krim: Uništeno 13 ukrajinskih dronovaGetty © Paula Bronstein / Stringer

Oružane snage Rusije su oborile i potisnule 13 ukrajinskih dronova koji su pokušali da izvrše teroristički napad na objekte na Krimu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Sinoć je sprečen pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad dronovima avionskog tipa na objekte na teritoriji poluostrva", navodi se u saopštenju.

Međutim, zahvaljujući radu sistema PVO je uništeno deset bespilotnih letelica, a još tri su uništena sistemima za elektronsko ratovanje, precizira MO.

U napadu nije bilo žrtava niti štete, dodale rusko Ministarstvo odbrane.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, kazala je ranije portparolka ruskog MSP i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je Marija Zaharova u sredu.

image